Om oss

VentureLab är Lunds universitets forum för att uppmuntra entreprenörskap och hjälpa nuvarande och nyligen examinerade studenter som vill utveckla en affärsidé eller starta eget.

Urpsrungligen grundades VentureLab av professor Allan Malm på ekonomihögskolan redan 2001. Sedan dess har VentureLab expanderat och är numera en del av LU Innovation, Lunds universitets innovationsorgan som arbetar för att koppla ihop näringsliv med akademin.

Huvudkontoret är beläget på Ideon Agora i Lund men vi har även en filial på Campus Helsingborg.

I dagsläget träffar vi via våra inspirationsaktiviteter över 5000 studenter per år och mottar över 200 studentidéer via våra affärsutvecklingsmöten. Inkubatorn agerar "hem" för 40-50 projekt per år.

Hierarchy

VentureLab by Lund University är ett av LU Innovations intiativ för studenter. Andra, såsom LEAPFROGS är ett finansieringsstöd studenter kan få under sommaren för att kunna arbeta heltid med sin idé.

VentureLab är en del av projektet Nordic Entrepreneurship Hubs, vilket innebär att vi samarbetar med aktörer i Öresundsregionen för att kunna erbjuda studenter de bästa möjligheterna att bli entreprenörer. Du som student kan nå faciliteter och workshops på VentureLab, Lunds universitet och två danska universitet, Danmarks Tekniska Universitet (DTU) och Københavns Erhvervsakademi (KEA). Samarbetet gör det möjligt för dig som Lundastudent att anmäla dig till deras events och använda deras tjänster för att få hjälpa  med ditt projekt. Detta är möjligt genom finansiering från Nordic Entrepreneurship Hubs project. Läs mer om faciliteter, tjänster och evenemang nedan.

www.nordicentrepreneurshiphubs.com

KEA´s material library.

Besök faciliteter och arbetsplatser i Danmark

Som Lundastudent har du fri tillgång till Lunds universitets, DTU:s och KEA:s verkstäder och arbetsplatser för att arbeta med ditt projekt. Hitta all information om vilka tjänster och faciliteter som erbjuds nedan:

DTU Skylab
Makerlab at KEA

Om du hittar tjänster du är intresserad av, boka ett besök senast en vecka i förväg via oss på VentureLab. Vi kan också hjälpa dig med att finansiera din resa till våra partneruniversitet!

DTU´s prototyping facilities

Events

Många events på LU, DTU och KEA är öppna för att delta för alla som är intresserade av entreprenörskap eller redan arbetar på ett projekt. Kolla in vår facebooksida för att se vilka event som är på gång i Lund och Helsingborg. Om du vill se events i Danmark, kolla in DTU:s kalender eller kontakta KEA. VentureLab kan också hjälpa dig med att finansiera din resa till dessa events, så vad hindrar dig?