Visste du att växter hjälper dig att bli mer produktiv? Därför strävar vi efter att ha Sveriges grönaste inkubator. 

Visste du att växter hjälper dig att bli mer produktiv? Därför strävar vi efter att ha Sveriges grönaste inkubator. 

Låt oss skryta lite med vad vi kan göra för dig...

Vi vet att behovet ser olika upp för olika projekt. Därför är vi extra stolta över att kunna erbjuda ett så brett stöd för att just din idé ska lyckas - oavsett om du jobbar med en affärsidé eller behöver hjälp att starta en idéell förening.

Så låt oss ta en titt på vad som ingår i inkubatorserbjudandet!

 


 • Ignite Programmet - För att komma på rätt spår
 • 15 000 Kr - för att testa din idé
 • Obegränsad testversion av Shopify från alumnbolaget ZAGO
 • Injudningar till event - så att du på rätt plats vid rätt tidpunkt
 • Rätt kompetenser genom vårt nätverk
 • Lunch med en mentor från vårat alumnnätverk
 • Labb, kunskap och kontorsplats i Köpenhamn genom NEH
 • 5000 dollar till Amazon Web Services
 • Produktutveckling med IKDC
 • Få hjälp med bokföringen av AB Rationalis
 • Interns från Academic Solutions
 • Mötesrum
 • Kontorsplats hos Stockholm School of Entrepreneurship
 • Företagsadress
 • Ideons alla erbjudanden
 • Och så klart... gratis Kaffe och Internet
 

Vårat team

Under Ignite programmet kommer du få kontakt med din egna affärsutvecklare som du träffar regelbundet, sätter mål tillsammans med och sedan följer upp hur det går för dig.  Samtidigt håller Venturelabs verksamhetsledare, inkubatorsansvarig och kommunikatör dig uppdaterad med de event som händer i regionen. När du sedan har behov av någon specifik hjälp, tillgång eller kunskap står vi redo att förmedla dig den. 

Inkubatorn

Med tillgång till våra kontorslokaler 24/7 kan du arbeta när det passar dig, dina studier, och allt annat som måste anpassas i vardagen. Eftersom det är viktigt att kunna skilja på arbetsplats och hemma ger vi dig ett kontor med både god arbets- och fysisk miljö. Registrera ditt projekt hos oss och du slipper få posten hemskickad. Få tillgång till både skrivare, 3D-skrivare, projektor, mötesrum, och en aldrig sinande tillgång till kaffe och te. 

 
 
Fail fast.jpg

Ett drivet nätverk

Ingen kan i slutändan göra allt själv och oavsett om projektet drivs av dig eller du har ett team med dig så kommer du förr eller senare behöva fler tillgångar. I vår inkubator kommer du att träffa studenter från alla fakulteteter vid Lunds Universitet, där alla har med sig olika erfaranheter och kunskaper med förenas i ett driv av att förända och förverkliga sina idéer. Vi ser gång på gång hur detta bidrar till sammarbeten och ömsesidiga lärdommar. Platsen på Ideon Agora erbjuder en naturlig ingång till supportstrukturen som finns både i huset, men även inom LU innovation. Vilket betyder att du aldrig behöver känna att du saknar kunskapen, oavsett om du behöver en jurist eller lära dig marknadsföra ditt projekt. Få en mentor vi vårat alumnnätverk och låt oss betala lunchen när ni sätter er ner tillsammans och diskuterar dina utmaningar. När du sedan behöver hjälp utanför Lund har vi redan etablerade kontakter inom både Skånes startup nätverk, och en ingång i Köpenhamn tack vare vårat Nordic Entrepreneurship Hubs (NEH) sammarbete med Danmarks Tekniske Universitet (DTU) och Copenhagen school of Design and Technology (KEA).

Rätt verktyg

Varken vi eller du vet med säkerhet allt som du kommer behöva imorgon, men vår erfarenhet säger oss att vi vet ett par saker som kommer hjälpa dig på vägen...

Hos KEA kan du besöka deras materialbibliotek för att se, lukta, eller känna på olika material. IKDC hjälper dig sedan att ta fram en prototyp. Har du möte i Stockholm och behöver någonstans att sitta så hjälper vi in dig hos Stockholm School of Entrepreneurship.

Med 5000 dollar att spendera på Amazon Web Services är det enkelt att sätta upp servrar och hemsidor. Jobbar du snarare med ett projekt inom E-commerce bokar vi ett möte med vårat alumnbolag ZAGO som dessutom erbjuder obegränsad tillgång till att prova på Shopify. 

För hjälp med bokföring får du ett första mötet gratis med AB Rationalis, och vill du hitta en partner eller praktikant så hjälper Academic Solutions dig. 

 
 
Pizza.jpg

Att du som lundastudent får detta gratis och dessutom ges åtkomst till Ideons erbjudanden gör väl inte heller saken sämre direkt?