Events

Våra event och aktiviteter kommer att hjälpa dig att ta det första steget med en idé eller bara hjälpa dig att inse att något verkligen kan hända med hjälp av dig! Eventen lämpar sig även för dig som inte har någon idé just nu men är nyfiken på entreprenörskap eller har vettiga erfarenheter att dela med andra.

Kolla gärna vilket event som passar dig bäst, alla händer i Lund eller Helsingborg.

Arrangerar din studentförening events kopplade till entreprenörskap? Behöver ni finansiellt stöd? Läs mer om Boosted by VentureLab här.

Lund

Case

Vi anordnar Case för studenter som älskar att lösa problem! Vi presenterar ett aktuellt problem från startup världen och litar på att ni ska finna lösningen tillsammans. Frågeställningen är relevant utifrån era studier och vi tar självklart med oss företaget som har problemet så ni kan ställa alla era frågor direkt till dem och samtidigt få möjligheten att nätverka! Naturligtvis belönas gruppen med den bästa lösningen!

Vi anordnar Case tillsammans med studentkårer eller inom ramen för kurser på Lunds universitet. Kontakta oss om ni vill veta mer!

pexels.com

The Entrepreneurship fair

The entrepreneurship fair

Varje höstterminen arrangerar VentureLab tillsammans med Sten K. Johnson Center for Entrepreneurship The Entrepreneurship fair. En mässa som skiljer sig åt från andra karriärmässor genom att rikta in sig mot entreprenöriella studenter som letar efter något >>helt annat<< att göra medan de studerar eller efter att de har tagit examen.

• Kopplar samman drivna studenter med startup-community

• Inspirerar studenter att se entreprenörskap som en alternativ karriärväg

• Forum för nätverkande med nya människor och lokala ängel-investerare

• Lyssna på när utställare pitchar sitt företag och idéer

Mind your own business

Vi hjälper dig att ta en stund ur din hektiska dag, ta en kopp kaffe på vägen och samtidigt uppmuntra dig att ”Mind your on business”, bara för en minut!

Vi kommer till din fakultet och står där under några timmar, bjuder på kaffe och vi vill gärna höra allt om dig och dina spännande idéer, för vi tror att du har potentialen att göra något stort och därför vill vi försäkra dig att vi finns där och hjälper dig längs vägen!

Vi besöker många fakulteter under terminen, ta en titt i kalendern för att se när vi besöker just er!

coffee-shop-1149155_640.jpg

Tro på dina idéer!

Skärmavbild 2018-08-29 kl. 16.39.28.png

Det är vad vi vill att du ska göra. Därför fyller vi en hel helg med inspiration, nätverkande och praktiska tips så att du ska kunna börja eller ta nästa steg på din entreprenörsresa!

Vi bjuder självklart på resa, mat och helgens alla aktiviteter. Det enda du behöver göra är att ta med din nyfikenhet gällande entreprenörskap i alla dess former, sen står vi för resten! Eventet riktar sig till studenter vid Lunds universitet som identifierar sig som kvinnor.

Lund Innovation Challenge är ett hackathon som äger rum på Ideon Agora. Hittills har vi samarbetat med Bisnode för att engagera studenter till att jobba med innovativ problemlösning över fakultetsgränserna. De deltagande studenterna får tillgång till Bisnodes data för att tolka det med nya ögon och därefter presentera innovativa lösningar och idéer. De deltagande studenterna kan sikta mot olika priskategorier så som; "bästa tvärvetenskapliga samarbetet", "bästa affärsidén" och "vad-fan-idén". Lund Innovation Challenge 2018 kommer att äga rum i november. Mer info kommer!

Representerar du ett företag eller en organisation som vill arrangera ett hackathon med oss? Skicka då ett mail till info@venturelab.lu.se.

LIC.jpg

Trendspotting.jpg

Trendspotting

Två gånger per termin bjuder vi i samarbete med med Sten K. Johnson Center for Entrepreneurship in till paneldiskussion kring ett nytt tema.

Panelen består av både forskare och entreprenörer som delar med sig av nya trender och möjligheter inom teman så som; kryptovaluta, 3D-skrivare, matinnovationer och hållbart mode.

Helsingborg

glass-617387_640.jpg

Breakfast & Ideas

Vi bjuder in personer att berätta om deras resa med att ha startat eget medans du får avnjuta dagens viktigaste måltid, frukosten, som vi bjuder på!

När du druckit upp kaffet får du möjlighet att ställa frågor och få hjälp med dina funderingar. Detta är platsen du vill vara på om du vill få lagom mängd inspiration för att kickstart din dag! Se tiderna här here.