Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Inspiration

VentureLab vill att din idé ska bli verklighet! Därför anordnar vi en mängd aktiviteter för att inspirera och motivera. Läs mer om vad vi gör här nedan!

Har du lösningen på ett vardagsproblem? Funderar du på att starta företag eller projekt? Vill du prova att tjäna pengar på det du brinner för?

Vi träffar dagligen studenter som är helt överens med oss om att det vore roligt att förverkliga en dröm de har eller prova att tjäna pengar på något de är passionerad över. Vi vill inspirera till att våga se möjligheten i att starta eget, att vara nyfiken och att våga prova att förverkliga sin idé!

Nedan kan du läsa mer om vilka inspirationsaktiviteter vi på VentureLab erbjuder. Och bäst av allt – allt vi gör är gratis!

Inspirationsaktiviteter

 

Venture Café

☀︎ Mötesplatsen där drivna studenter skapar nya kontakter ☀︎
♡ Där nya idéer föds, team bildas och erfarenheter delas ♡
——————
Har du en idé och letar efter personer med kompetenser som kan komplettera ditt team?
Önskar du att du hade en idé, men har inte kommit på den än?
Eller vill du bara fika med inspirerande människor?

Kom till Venture Café! Det här är platsen för att möta personer med idéer som letar efter DINA kompetenser och för människor med idéer som behöver någon att dela den med. Kanske är det här starten på din framtida karriär? Kom och häng, ät något från fikabuffén (vi bjuder), bli inspirerad och nätverka!

Håll dig uppdaterad på Facebook!

Venture Café är ett samarbete mellan VentureLab, Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship, Venture Cup och Malmö Startups. Tanken med eventet är att skapa en mötesplats för drivna studenter med olika intressen och kunskapsområden, något som vi tycker saknas – och behövs – vid Lunds universitet.

IdéCafé med VentureLab

Under vårterminen anordnar vi IdéCafé tillsammans med några av Lunds universitets studentkårer . Oavsett vilken fakultet du pluggar vid är du välkommen att kika förbi mellan kl. 10-13 och träffa oss, bolla idéer eller bara ta en kopp kaffe. Vid varje tillfälle erbjuder vi lunchseminarier med start kl. 12.15, ofta med en inbjuden inspirationsföreläsare som talar om hur du kan skapa ditt eget drömjobb, hur du kan bli mer kreativ eller hur du blir bättre på att nätverka. Det är först till kvarn som gäller till dessa aktiviteter och vi bjuder på lunch! Läs mer på Facebook.

Trade Show

VentureLab och Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship anordnar årligen även en Trade Show, en mässa där magisterstudenter i entreprenörskap och företagen från VentureLabs inkubator ges möjlighet att marknadsföra sina företag och produkter/tjänster. Trade Showen arrangeras i slutet av varje vårtermin.

Tro på dina idéer

En gång per år anordnar vi en inspirationskurs för tjejer vid Lunds universitet. Vi pratar drömmar och entreprenörskap, lyssnar på inspirerande kvinnor från näringslivet och hjälper varandra att komma längre med våra tankar kring att starta eget. Du behöver inte ha en färdig idé för att följa med – bara vara driven, intresserad och sugen på att bli inspirerad!
Kika in filmen från 2014!

Dragons at the University

Varje år arrangerar VentureLab tillsammans med Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship tävlingen Dragons at the University där studenter från magisterprogrammet i entreprenörskap och VentureLabs inkubatorföretag får chansen att presentera sina affärsidéer för en panel av investerare – så kallade ”drakar”. Vinnare koras i olika kategorier och slutligen utses en totalvinnare. Även publiken får utse en favorit bland de tävlande. Alla är välkomna att medverka i publiken och vara en del av spänningen då det vinnande laget koras!
Se filmen från finalen 2015!

Studentorganisationer

VentureLab samarbetar gärna med studentorganisationer. Har ni förslag på vad vi kan göra tillsammans ser vi framemot att höra från er!

Vill ni som studentorganisation anordna en aktivitet som inspirerar till entreprenörskap eller att våga förverkliga drömmar? Då kan ni även söka Boosted by VentureLab! Vi uppmuntrar verkligen initiativ, så tveka inte att höra av er om ni har frågor gällande ansökan!

Anställda på Lunds universitet

Håller du i kurser inom områden såsom entreprenörskap, innovation eller projektledning? Eller undervisar du i något helt annat men tror att dina studenter skulle uppskatta ett inslag från oss? Vi på VentureLab ger gärna antingen en kortare presentation om vad vi erbjuder studenter eller en längre inspirerande workshop om att våga tro och satsa på sina idéer.

Kontakta oss för mer information!

Arbetsmarknadsdagar

VentureLab är med på samtliga fakulteters arbetsmarknadsdagar och informerar om vilka vi är och vad vår organisation erbjuder dig som student vid Lunds universitet, oavsett utbildning eller hur länge du har pluggat. Vi har ofta även någon form av inspirationsaktivitet på plats i samband med dessa dagar.

Vi ses där!

Studentens önskemål

Har du önskemål på vad VentureLab kan arrangera? Vi vill mer än gärna höra om du har förslag på aktiviteter som vi skulle kunna anordna för er studenter vid Lunds universitet. Hör av dig!

Vcafe_NEWdates
idécafé
YOU++
tropådinaideerhbg
Lunds universitet